FOTOGALERIE




Ve Valticích již znají CHAMPIONY.

Autor: L.K | Diskuse

Celkem 953 vín dodali vinaři letos do Valtic a tak odborné komise již od úterý 14. dubna hodnotily vína v degustačním salonu Národního vinařského centra, aby svou činnost ukončily ve čtvrtek odpoledne – vystřídalo se více než 120 vybraných degustátorů.

V pátek, 17. dubna dopoledne zasedlo 14 předsedů degustačních komisí a pod vedením Ing. Jakuba Šebesty, ještě ústředního ředitele SZPI v Brně, ale zároveň již téměř ministra zemědělství ČR, vybrali z 19 nejvýše hodnocených bílých vín „bílého championa“ a ze 14 nejvýše ohodnocených červených vín včetně vín růžových „championa červeného“ a také z 11 vyhodnocených vín nejvýše oceněné zahraniční víno .

Po zhruba 3 hodinách zodpovědného a přísně individuelního senzorického posuzování bylo rozhodnuto a počítačem potvrzeno, že:

CHAMPIONEM 42. Valtických vinných trhů 2009 pro bílá vína je Tramín červený, výběr z hroznů, r. 2008, z MORAVÍNO Valtice.

CHAMPIONEM 42. Valtických vinných trhů 2009 pro červená vína je víno Rulandské modré, výběr z hroznů, r. 2007, z PATRIA Kobylí.

Pohár za nejvýše ohodnocené zahraniční víno získalo víno Chardonnay, výběr z hroznů,r. 2008, z Karpatské perly Šenkvice, Slovensko.

Zasedala a všechna domácí vína ve výběru na Championy hodnotila také „komise milovníků vín“, v níž byli zastoupeni  méně či více kvalifikovaní  vínapitelé, jako ředitelé břeclavských podniků, majitelé vinoték a také valtická starostka,  která vybrala pro „Pohár Prof. Viléma Krause“ víno Sauvignon, p.s., r. 2008  z RÉVA Rakvice.

Ing. Jan Otáhal, CSc.,  Valtice

 

zdroj: http://www.vinnetrhy.cz


< zpět


počet příspěvků: 0

 




TOPlist