FOTOGALERIE


Vaříme s Dobrou vinotékou ? Svatomartinská kachna

Autor: | Diskuse

Svatomartinská husička je vlastně klasika, pečená husa, kachna, popřípadě kachnohusa s červeným zelím a knedlíkem. I když recepty se liší kraj od kraje. My jsme pro vás vybrali recept, který prezentují Kluci v akci při svém kuchařském čarování. Je skvělý, možná vypadá složitě, ale zas tak hrozné to není a výsledek stojí za to. Dobrou chuť.

 

Kachna na medu a víně se zelím a bramborovým česnekovým knedlíkem - 4 porce

1 kachna
100 g soli
30 g pepře
1 hrst tymiánu
2 špetky kmínu
300 ml červeného vína
200 ml vody
100 g medu

1. očištěnou kachnu osolíme (sůl důkladně vetřeme do masa), okořeníme pepřem, tymiánem a kmínem a přelijeme medem

2. vložíme do pekáče, podlijeme červeným vínem, vodou a necháme nejlépe přes noc odležet

3. vložíme do trouby a pečeme na 200°C 20 minut, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 165°C. V průběhu pečení maso přeléváme a případně podléváme podle chuti vodou nebo vínem, ke konci pečení odklopíme a dopečeme zlatavou kůrčičku

dušené červené zelí
1 malá hlávka červeného zelí
100 g cibule
200 g jablek
50 g sušených švestek
50 ml octa
100 g krystalového cukru
2 lžíce sádla
sůl

1. na sádle zesklovatělou cibulku přidáme červené zelí pokrájené na nudličky, přisypeme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme pokrájené sušené švestky, podlijeme vodou, octem a necháme asi 20 minut dusit pod pokličkou

2. před dokončením přidáme nastrouhaná jablka, krádce podusíme a dochutíme solí, případně cukrem nebo octem

bramborové česnekové knedlíky
400 g ve slupce vařených brambor
100 g hrubé mouky
1 vejce
2 3 stroužky česnek u
50 g uzeného špeku
dlaň majoránky
sůl

1. brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, vejce, prolisovaný česnek, majoránku, lehce orestovaný špek, sůl a pepř

2. těsto důkladně a rychle propracujeme (pozor, bramborové těsto rychle řídne), vytvoříme válečky, které vaříme 15 - 20 minut v osolené vodě nebo lépe v páře.

Zdroj: Česká televize


< zpět


počet příspěvků: 0

 




TOPlist