Kuřecí kapsa s hroznovým vínem a mozzarelou
Autor: L.K | Diskuse
Kuřecí prsíčka rozklepeme na plátky, osolíme a naplníme hroznovým vínem a mozzarelou, překlopíme na kapsu, případně přichytneme párátkem, zakápneme zlehka limetkou, potřeme olivovým olejem a dáme do ledničky na dvě hodiny odležet.
Kapsy vložíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme po obou stranách. Poté ztlumíme plamen a necháme dodělat do měkka. Nakonec položíme navrch plátek mozzarely a dáme do grilu zapéct. Bez grilu jen pánev zakryjeme pokličkou a necháme sýr roztéct. Výpek zalijeme smetanou a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Stačí velmi malé množství, solamyl hustí překvapivě hodně a rychle. Krátce povaříme, na konec vložíme pokrájené hrozno a krátce prohřejeme. Šťávu zakápneme bílým vínem a můžeme podávat.
Jako příloha se výborně hodí petržilková rýže.